In de residentie BOOM hebben we aan de hand van een maquette op schaal 1/50 het voorontwerp uitgebreid kunnen bespreken. Deze werkwijze stond garant voor meer inclusie. Het project werd inzichtelijker voor iedereen. 

Residentie BOOM

Dak-en gevelrenovatie

Opdrachtgever:
VME vereniging van mede-eigenaars
Locatie: Hasselt
Periode: 2023 - ...
Fase: ontwerp
Schaal: 8 appartementen
Team: Pellettieri Real Estate syndicus, V2S Stabiliteit, Bouwstudies S. Geurts, Dubolimburg

Een residentie met ambitie.

Deze residentie is het enige appartementsgebouw in de straat. Toen het gebouwd werd in de jaren '60 was het een gebouw met grandeur door zijn natuursteenkleurige betonpanelen en ruime erker. De eigenaars van de residentie steven voor de nieuwe voorgevel dezelfde uitstraling na door te zoeken naar een tijdloos ontwerp. Hierin is de keuze van gevelmaterialen doorslaggevend. Er wordt gekozen voor materialen die mooi verouderen zoals bakstenen.

De terrassen vergroten is een oefening om alle belangen in kaart te brengen. In dit geval hebben de gelijkvloerse appartementen privatief een bijgebouw gezet in de jaren '80 met daglichtkoepels. Deze laatste vragen om een inventieve oplossing zodat de nieuwe terrassen van de bovenliggende appartementen geen beperking leggen op het beheer van de privatieve daken. Als architect begeleid ik de eigenaars in hun zoektocht naar een consensus door de verschillende belangen te benoemen en een open gesprek te stimuleren. 

Benieuwd hoe wij voor uw appartement een verschil kunnen maken?

Stuur een bericht en we nemen binnen 48 uur contact op.

Create your website for free!